Kritiikki: Joskus todella pitää miettiä, mitä on viisasta jakaa sosiaalisessa mediassa

"Roikkumistrendi" viittaa Slim Millin uusimpaan
kappaleeseen Hämähäkkimies
Viime kuukausien aikana suuren suosion saavuttanut Slim Mill on yksi tämän hetken oudoimmista rap-artisteista. Hänen musiikkiaan voisi verrata hänen keskimääräisen seuraajan, eli noin 12-vuotiaan pojan huoneeseen: yhtä sekavaa. Tiivistettynä hän on nuori mies, joka räppää huumausaine LSD:stä sekä tuottaa musiikkinsa melko kotikutoisesti. Mutta sosiaalisessa mediassa hän ei osaa olla ehkä se paras esimerkki, mitä hänen nuorelle seuraajakunnalleen pitäisi olla.

Erityisesti Snapchatissa mies on ehtinyt kerätä huiman määrän seuraajia, jopa kymmeniä tuhansia. Hän laittaa sinne vähän kaikenlaista sisältöä: mainostaa musiikkiaan, muuten vain pelleilee tai jakaa faniensa videoita sekä kuvia. Voisi sanoa, että hänellä on siellä vaihtuvia trendejä. Aiemmin Slim Mill sai runsaasti kuvia sienistä, koska se on ollut tyypillinen asia mitä on esiintynyt hänen kappaleissaan. Tämä ja muut vastaavat ovat olleet harmittomia ja hauskoja, sillä on hieno nähdä kuinka ihmiset ovat lähteneet mukaan hänen juttuihinsa. Viimeisin trendi mihin ihmiset ovat ottaneet osaa, on ollut roikkuminen erilaisista paikoista. Tämä viittaa siis hänen uusimpaan julkaisuun, Hämähäkkimies – kappaleeseen. Muitakin vastaavanlaisia trendejä on ollut. Oli vaihe, jolloin kaikki nuoret sytyttivät esim. vaatteensa palamaan tai jopa jotain isompaa.

Vaikka itse olenkin seurannut Slim Milliä jo kesästä lähtien ja pitänyt häntä hauskana somepersoonana, on joitakin asioita mitkä eivät minusta ole oikein. Sille kyseinen mies ei voi mitään, että nuoret haluavat sytyttää vaatteitaan palamaan, kuvata sen ja soittaa samalla hänen tuotantoaan. Mutta se, että jakaa näitä videoitaan monelle tuhannelle silmäparille, yllyttää vain heitä jatkamaan. En itse ainakaan haluaisi, että joku nuori sytyttää roskakatoksen palamaan tai tippuu korkealta, koska hän on katsonut mitä jaan. Yhä useampi haluaa myös kokeilla toteuttaa tällaisen trendaavan ”haasteen”, sillä tietää, että se on hyvä tapa päästä artistin huomioon.

En sano, että Slim Millin pitäisi olla täydellinen esimerkki nuorille, koska hän tekee omaa juttuaan ja on oma itsensä. Mutta välillä mietin vain, onko oikeasti viisasta jakaa ne kaikki videot, joita hänelle lähetetään. Joskus vain voisi pysähtyä miettimään, mitä seurauksia on kun jakaa jotain eteenpäin. Ja se ei koske vain Slim Milliä, vaan kaikkia jotka sosiaaliseen mediaan jotain laittavat.


Kommentit